Senaste inläggen

Av Lisa Persson - 29 oktober 2015 13:07

 

Ja här har vi kungen.. vi satt han i en liten skål.

En riktig goding i från Göteborg.


Här nedan för var ifrån i går när jag och han var hemma hos min pappa på lite fika. Nu är Kungen 5,5 år..

 



Av Lisa Persson - 29 oktober 2015 12:51

Varit till tandläkaren i morse igen och fixade lite med mina tänder.

Jag har fått fri tandvård pga min sjukdom huontington..

Jag är i första fasen av 5

 

http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/huntingtonssjukdom

 

Kom att tänka på när min son i dag när han fick sin diagnos diabetes..

Han fick en mobil då.(Han var 6 när han fick det) Hans kompis och hans mamma var i stockholm och åkte tunnelbarna när komipsen säger.. Mamma jag skulle också vilja ha diabets som Marcus..

VA!! säger hon.. varför då.. jo då får man en mobil..

Ja nu tänkte jag på mig själv också.. betalar hellre tandvården och utan min sjukdom..


Av Lisa Persson - 27 oktober 2015 17:19


Ingredienser: 
Mazarinbotten
200 g mandel
3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
3-4 msk vispgrädde
150 g mjukt smör
3 ägg
3 msk kokosnötsmjöl

Hallonmousse
8 gelatinblad
500 g hallon
5 dl vispgrädde
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia

Servering
1 ask färska hallon
citronmeliss 

Gör så här 
Mazarinbotten
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Häll den
malda mandeln och sötning i en matberedare och pulskör i några minuter. Tillsätt sedan en matsked grädde i taget till lämplig mandelmassekonsistens.

Låt mandelmassan vara kvar i matberedaren, lägg i smöret och
pulskör. Tillsätt ett ägg i taget och kör till en jämn smet. Rör sedan i mjölet för hand.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, cirka 24 cm i diameter. Häll i mandelmassesmeten, bred ut den väl.

Grädda tårtbottnen i 175° cirka 20 minuter. Låt svalna helt i sin form och lossna den sedan från pappret. Lägg tillbaka bottnen utan pappret i formen.

Hallonmousse
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter.
Mixa hallonen till puré. Häll cirka 1 dl av purén i en kastrull och värm ordentligt. Tillsätt grädde och sötning, blanda väl. Rör ner gelatinet i den varma hallonmixen. Blanda sedan ner den varma hallonmixen i purén.

Häll moussen över tårtbotten. Låt stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta fram tårtan 1 timme före servering. Skär med vass kniv runt kanten när tårtan är halvtinad. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

Tips: Om man gör tårtan dagen före eller har den länge i frysen bör man ta fram den och tina sakta i kylen, gärna 10-12 timmar. Eller ta fram den på morgonen om den ska ätas på kvällen. 

Av Lisa Persson - 27 oktober 2015 16:53

Detta är mitt första inlägg på denna blogg..

Hoppas ni ska tycka det är kul att ta del av mina tankar och funderingar..

Jag är en tjej som det händer konstiga och roliga och spännade och jobbiga saker omkring mig.

Ja som det vanliga livet har att ge oss.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

hur mår du för dagen
 Kär o galen
 ledsen
 glad

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards